Wat is reiki nu eigenlijk?

Universele Energie | Handoplegging  | Heling

Universele levensenergie

Reiki betekent letterlijk “Universele Levensenergie”

Reiki is een energiesoort die zich overal om ons heen begeeft. Het heeft een voedend effect op ons lichaam, onze geest en ons gevoelsleven.

Iedereen is na zijn geboorte in staat om Reiki vrijelijk in zich op te nemen en door te geven. Door het verdringen van heftige emoties in de eerste levensjaren wordt echter bij vrijwel iedereen dat vermogen in meer of mindere mate geblokkeerd.

Door deze blokkades kan de universele levensenergie niet meer volledig stromen. Een tekort aan levensenergie veroorzaakt een grotere gevoeligheid voor ziekten en vertraagt het herstel.

Reiki is een alternatieve geneeswijze waarin via handoplegging wordt gewerkt met universele energie. Reiki stroomt via de behandelaar naar de ontvanger. Om reiki te kunnen geven heeft de behandelaar vaak één of meerdere reiki-inwijdingen gehad van een reikimaster.

Reiki heeft een bijzondere geneeskrachtige werking. Het zorgt ervoor dat blokkades op een liefdevolle manier losgemaakt worden. Er vindt reiniging plaats op alle fronten. Zowel op lichamelijk als op emotioneel en mentaal gebied.

 

Usui

Dr. Mikao Usui was een geestelijke die aan het einde van de negentiende eeuw als docent werkte. Tijdens een les werd Usui door een student uitgedaagd om met bewijs te komen dat het werkelijk mogelijk was om mensen te genezen via handoplegging. 

Usui vond geen rust meer na deze uitdaging en verliet zijn post als docent. Na zeven jaar intensief onderzoek naar verschillende boeddhistische geschriften en andere gerelateerde stukken vond Usui de formules, de bijbehorende symbolen en de beschrijving van de genezingen door Boeddha.

Usui werd geadviseerd om te mediteren op één van de heilige bergen om zo de kracht van het genezen te ontvangen. 

Na eenentwintig zware dagen raakte hij in een diepe trance en zag de symbolen die hij had ontdekt. Intuïtief wist hij de betekenis van deze symbolen en hoe hij ze moest gebruiken.

Sindsdien kon hij mensen via handoplegging genezen en benoemde deze helende energie : Reiki. 

Wat doet reiki voor jou?

Reiki geeft jou precies wat je nodig hebt. De energie zal stromen naar de plekken waar reiki op dat moment nodig is.
Reiki werkt ook heel ontspannend. Tijdens een behandeling kan je even helemaal tot jezelf komen. De behandeling zal je kracht en moed geven om stukken weer op te pakken die je uit vermoeidheid, angst of andere oorzaken naast je neer hebt gelegd.
Reiki geeft je namelijk inzichten en zorgt voor bewustwording. Zo kan je situaties beter doorzien en wordt het makkelijker om blokkades te overwinnen. 
Reiki helpt jou om:

 

 • Open te staan voor je eigen intuïtie.
 • Om jezelf te bevrijden van de blokkades die je gezondheid ondermijnen
  en te gaan inzien wat de blokkades je te leren hebben.
 • In je kracht te blijven, je kracht meer en meer te aanvaarden en bewuster te leven.
 • Open te staan voor je eigen behoeften en die van anderen en deze duidelijk uit te drukken.
 • Te leven in het moment.
 • Onrealistische verwachtingen los te laten.
 • Liefdevoller te zijn naar jezelf en anderen.
  Te ontdekken wie je werkelijk bent.
  Je levenspad te bewandelen.

Reiki behandeling

Wat gebeurt er tijdens een reiki behandeling?

Reiki op afstand

Wil je liever een behandeling op afstand ontvangen?

Afspraak maken

Wil je meer informatie ontvangen of een afspraak maken?